Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunst&Muziek

20 april @ 10:00 - 21 april @ 22:00

Het hele weekend staat in het teken van kunst en muziek. Een expositie binnen en buiten van diverse (amateur) kunstenaars samen met verschillende muzikale optredens.

Exposanten:
Ut Galerieke is een groep kunstenaars uit Horn met een gevarieerd aanbod, van schilderijen, keramiek, handwerk tot sieraden en bestaat uit Etie Vis – keramiek, Tonny Hendriks, Riky Weekers en Marian Graaf – schilderijen, Chantal Vrinzen – haakwerk, Reggie Hamers – spinnen en vilten, Annelies Schreurs – weven, Miriam Lutgens – sieraden, Mariet Vermeulen – kaarten, Marian Jol – vilten en Petra Houtzager – upcycling.
Debbie Erdkamp maakt fantastische creaties van klei en glazuur, keramiek en sieraden.
Mira Verhoeven
Het prachtige Limburgse landschap heeft net als Frankrijk, een diepe indruk op haar gemaakt en heeft haar artistieke expressie verder geïnspireerd. In haar werk probeert ze de kleuren en de natuurlijke schoonheid van de omgeving, de sfeer van specifieke landschappen, vast te leggen in levendige olieverfschilderijen.
Lena Valbaek De mens met zijn vele facetten staat centraal in haar schilderwerken. De laatste jaren maakt ze een studie van het gelaat. Soms is iemands gezicht het uitgangspunt voor een portret
maar snel gaat het gelaat een eigen leven leiden en wordt het autonoom. Ze experimenteert graag met materialen, technieken en stijlen.
Silvie Pasmans maakt min of meer toevallige foto’s bijzonder door te spelen met licht en filters.
Hen Konickx is autodidact en laat zich inspireren door industriële beweging en het verneukeratieve. Hij maakt sculpturen van metaal.
Ad Laurijsen  Met vallen en op staan en steeds weer het “onmogelijke” te proberen heeft hij zichzelf diverse technieken eigen gemaakt. Het mooie van het maken van sculpturen is dat er altijd een technisch aspect aan zit maar de uiteindelijke vormgeving komt vooral tot stand vanuit het gevoel.
Hij werkt bij voorkeur in harde tot zeer harde steensoorten. Hij wil “winnen” van een stuk steen en haalt datgene weg dat er volgens hem niet bij hoort. Zijn sculpturen kunnen een combinatie zijn van diverse steensoorten, hout en RVS. Ze kunnen figuratief of abstract organisch zijn waarbij hij zijn eigen betekenis voor ogen heeft maar het mooie is dat iedereen er zelf wat anders in kan en mag zien.

Muziek:
L-star is een band die swingende pop- en soulmuziek combineert met de levendige klanken van een blazerssectie. Met hun kenmerkende geluid weten ze het publiek mee te nemen op een nostalgische reis door de wereld van de soul-pop-rockabilly en blues.
L-star bestaat uit Angelique Coenen-zang, Antal Nemeth -zang en bas, Hans van der Heijde -drums, Paul Jansen -gitaar, Uwe Huybrechts -gitaar en zang, Ron Hausmann -saxofoon, Marcel Kragten -trompet en Geert Crijns -trombone.

SOL Seniorenorkest Leudal is opgericht in 1994 met een tweeledige doelstelling. Enerzijds om aan senioren met een muzikale achtergrond een sociale activiteit te bieden en te ondersteunen bij de uitvoering van de muzikale activiteiten. Anderzijds om naar buiten toe aan groepen en instellingen verantwoorde muzikale uitvoeringen te verzorgen.
Het orkest bestaat momenteel uit 23 muzikanten, variërend in leeftijd tussen 64 en 90 jaar, waarvan de meesten hun sporen hebben verdiend bij harmonieën en fanfares en staan onder leiding van de jonge dirigent Jenny Leerschool waarmee ze de verbinding tot jong en oud maken.
Het orkest is een graag geziene gast op bijeenkomsten van bewoners van zorg-/ verpleeginstellingen, seniorenverenigingen. Ook voor een breder publiek zoals bv. jaarlijkse concerten op het Kiosk van het Munsterplein in Roermond en bij de Veteranenherdenking aan het Indië Monument in Roermond laten ze hun muziek graag klinken.
Het repertoire bestaat uit gezellige en fijne melodieën aangevuld met dans- en stemmingsmuziek en populaire- en gelegenheidsnummers.

Just for Fun bestaat uit Hen Konickx, Annemie van Sinttruijen en Annelies Derkx. Als muzikaal trio zijn ze nog maar net begonnen en nog enigszins zoekend naar de juiste invulling waarbij de mondharmonica bespeeld door Hen, leidend is. Zij brengen herkenbare liedjes die uitnodigen tot meezingen. Ze streven niet naar perfectie maar zingen graag en met veel plezier oftewel…Just for Fun!

 

Gegevens

Begin:
20 april @ 10:00
Einde:
21 april @ 22:00

Organisator

De Parel
Telefoon
0475-300003
E-mail
info@deparelbv.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Parel
Parallelweg 1
Buggenum, Limburg 6082NA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0475-300003
Bekijk de site van Locatie